ŽIVOT I STIL

„PLANETA DVORIŠTE”: PRVENAC OLIVERE SAVIĆ BALAŠEVIĆ

Danas za vas imamo posebno izdanje čitalačkih preporuka . Osvrnućemo se na knjigu koja predstavlja jedno od najprijatnijih iznanađenja na domaćoj književnoj sceni u ovoj godini, roman prvenac autorke za koju, paradoksalno, nismo ni znali da se bavi pisanjem.

Na našu sreću i zadovoljstvo, Planeta dvorište”  nam je konačno otkrila dugo skrivanu tajnu svestrane porodice Balašević  – da među njima postoji još jedan (treći po redu) član sa ozbiljnim talentom za igranje sa rečima, posve unikatnim (jer baš tako je moramo opisati) i zanimljivim. Bez ikakve sumnje, glavna zvezda ove naše priče nije omiljeni nam panonski mornar, već njegova lepša polovina Olivera Savić Balašević, čija nas je knjiga svojim šarmom i toplinom u potpunosti osvojila. Iskreno i bez zadrške, autorka nas vodi na putovanje kroz različite periode svog života i govori nam o svim onim događajima, ljudima i mestima koji su menjali njen svet. Prenoseći nam kroz te deliće svojih uspomena trenutke najvećih radosti i najdubljeg bola,  Olivera uspeva da vešto i nenapadno dočara mnoštvo tananih i iskrenih emocija. Sve ono što saznajemo iz njenih reči jeste ono što svako od nas može razumeti i pronaći na nekoj svojoj planeti i u svom dvorištu. Pored toga što je ovo jedna duboko lična i emotivna priča ovo je i priča o generacijama ljudi koji su odrastali i živeli u jednom drugačijem vremenu, priča koja nas podseća na one najvažnije životne vrednosti koje su u današnjem vremenu često zapostavljene.

Ukoliko tragate za štivom prikladnim za one trenutke potpunog uživanja i odmora, naša topla preporuka je da obavezno svratite na  Planetu dvorište ” i zavirite u Oliverin svet.

Knjigu možete poručiti preko interneta. O svim detaljima u vezi sa porudžbinom posetite zvaničnu stranicu: Olivera Savić Balašević.

No Comments
Previous Post
13/08/2020
Next Post
13/08/2020

No Comments

    Leave a Reply