UMETNOST I KULTURA

SERIJAL PREPORUKA: „AFTER LIFE“

Pored nespornog komičarskog i talenta za rediteljski posao, najpoznatiji cinik u filmskom svetu Riki Džervejz u više navrata je pokazao sposobnost veštog snalaženja i van okvira „laganijih“ žanrova. Uprkos tome što smo navikli da od njega uvek očekujemo nešto drugačije, najčešće neumereno i šokantno, serijom „After Life“ je uspeo da nas pozitivno iznenadi bavljenjem jednom životnom temom, na više nego ozbiljan i suptilan način.

Uz pravu meru očekivano neprikladnog humora kao nekog vida kontrateže mnoštvu suprotnih osećanja, a kroz svega dve prikazane sezone od po šest epizoda, ova serija prikazuje sve faze promena kroz koje prolazimo u procesu suočavanja sa gubitkom bližnjih. Iskreno i bez uvijanja autor ukazuje da u toj teškoj borbi nema prečica i univerzalno primenjivih rešenja, te da svako od nas ima samo svoj put.

I kao glumac u ovom slučaju Džervejz zaslužuje samo pohvale. Uloga namćorastog Tonija donekle je u opsegu njegovih tipičnih likova, ali je ipak i mnogo više od onoga na šta smo od njega navikli, emocionalno kompleksan cinik sa kojim se lako možemo indetifikovati i opravdati njegove postupke, čak i one koji na prvi pogled deluju kao preterani i potpuno suludi. Sličan utisak ostavljaju i odlični glumci u sporednim ulogama poput veteranke Penelopi Viton, kojima ova priča daje dovoljno prostora da zablistaju.

 „After Life“ je serija koja gledaocima nudi pravi rolerkoster suza i smeha uz realističan  uvid u deo života sa kojim se svako od nas u nekom trenutku suočava, uspevajući da uprkos „težini“ teme kojom se bavi ostane zabavna i neopterećujuća.

No Comments
Previous Post
05/08/2020
Next Post
05/08/2020

No Comments

    Leave a Reply