UMETNOST I KULTURA

NAJPOZNATIJI TATTOO UMETNICI

Kao oznaka koja predstavlja važno i trajno obeležje na telu, neosporna je potreba da se dobro promisli u odabiru onih kojima se poverava iscrtavanje značajnog simbola. Tetoviranje postaje sveprisutnije i popularnije, što umetnicima otvara prostor za eksperimentisanje i uvođenje novih tehnika oslikavanja i crtanja. Umetnost tetoviranja danas postaje pravo slikarsko umeće.

Predstavljamo vam samo neke od najpoznatijih tatu (tattoo) umetnika.

ROSA BLUESTONE PERR

Radovi ove umetnice su poput malene tajne zataknute na ud ili rebro. Minijaturne tetovaže različitih oblika najčešće su rađene u crnom mastilu i predstavljaju najrazličitije simbole ženstvenosti i nežnosti.

WINTERSTONE

Majstor je istančanih, preciznih i tankih linija koje iscrtava isključivo crnim mastilom. Najpoznatiji je holivudski tatu umetnik čije radova danas nose Lady Gaga, Miley Cyrus, Mandy Moore itd.

MARIYAM LUMPINI

Svoj umetnički stil opisuje kao energičan, slobodouman i sasvim sigurano jedinstven. Boje moraju da budu istaknute i živahne. Tehnika koju je usavršila omogućava joj da stvara živopisan pigment na različitim tipovima kože.

GEORGIA GRAY

Specifičnost njenih radova se ogleda u tome što za oslikavanje koristi akvarel tehniku. Njene tetovaže često podsećaju na prava umetnička dela. Kaže da koristi mnogo tonova koje meša kako bi na kraju dobila jedinstvenu, glatku teksturu koju koristi za rad.

SASHAUNISEX

Radovi Sashe Unisex inspirisani su različitim geometrijskim oblicima. Autentičnost slike postiže odabirom kontrastnih i jakih boja, kojima pravi presek između delova figure koju oslikava.

View this post on Instagram

🌈How do you say RAINBOW in your language?

A post shared by Sasha Unisex (@sashaunisex) on

SUSANNE KONIG

Grafičke ilustracije ove nemačke tatu umetnice rađene su isključivo crnim i sivim mastilom. Smatra da upotrebom crne i sive postiže najbolji efekat kada ilustraciju pretače u tetovažu i najpreciznije iznosi nadrealni i vrlo detaljni prikaz slike.

Photo: http://georgiagreytattoos.com/

No Comments
Previous Post
29/08/2020
Next Post
29/08/2020

No Comments

    Leave a Reply