UMETNOST I KULTURA

EROTSKA UMETNOST INSTAGRAMA

Kiss Me - Tina Maria Elena

Kao društvena mreža posvećena vizuelnoj inspiraciji, Instagram je mesto koje okuplja ljude različitih interesovanja i nudi najrazličitije sadržaje. Ipak, mnogi nalozi ove vizuelne platforme bivaju obrisani kada prekorače granicu dobrog ukusa. Najčešća meta takvih ukidanja i zabrana su nalozi erotske sadržine.

Pored mnogih autora čiji radovi, zbog prenaglašene erotike ne mogu opstati u polju društvenih mreža, postoje umetnici koji uspevaju da sačuvaju svoje tvorevine naglašavanjem lepote samog erotskog prikaza.

Predstavljamo vam pet umetnika iz različitih krajeva sveta, koji uz mnoštvo stilskih razlika dele jednu zajedničku osobinu –  smelost, da slike, iako eksplicitne sadržine, predstave svetu na svojim Instagram nalozima.

TINA MARIA ELENA

Danska umetnica koja je u svojim radovima usredsređena na lepotu senzualnosti, jer upravo takva lepota nudi varijacije na ovu temu. Svoju umetnost vidi kao preispitivanje erotske zone iz ženske perspektive. Pre nekoliko godina počela je da pratiti Alpha Channeling na Instagramu. Ovaj umetnik ju je ohrabrio, a danas misli da je on jedan od razloga što se usudila da predstavi svoje radove. Najviše je inspirisana njegovom čarobnom, erotskom utopijom. Međutim, ne poriče da inspiraciju pronalazi i u drugim stvarima: u knjigama, na fotografijama, promatrajući umetnost na Instagramu, ali i u svojim osećanjima, iskustvima, snovima i idejama.

NOOMI

Noomi je umetnica iz Rusije, smatra da slikanje erotskih sadržaja treba biti veoma pažljivo, jer je tanka linija između lepe i neukusne erotike. Erotska umetnost mora imati notu ljubavi i mora promovisati uzajamnu ljubav partnera.  Inspiraciju pronalazi najčešće u filmovima i na njima zasniva svoje radove. Naviše je motivisana radovima Brecht Evensa, njegovom upotrebom boja i vizuelnim jezikom. Lorenzo Mattotti joj je velika inspiracija kada su u pitanju figure, boje, oblici tela.

TENDERSHIP

Tendership, kako se potpisuje na svojoj stranici Instagrama je finski umetnik koji svoje erotske tvorevine opisuje kao senzualne. Fokus njegove umetnosti je najpre na ženskom telu, koje je povezano sa seksualnim scenarijom koji sam kreira. Inspiraciju za radove pronalazi najčešće u radovima umetnika David Hockney. Smatra da je Instagram mesto koje otvara prostore njegovoj umetnosti.

FRIDA CASTELLI

Umetnica iz Milana, Frida Castelli, svojim delima nam daje potpuno novu viziju u erotskom segmentu. Erotika je samo jedan mali deo umetnosti i neophodan aspekt za slikanje ljubavne priče, ali u koju nikako ne može da stane samo erotika, već postoji svet, podtekst iza svakog erotskog prikaza i tajna priča. To su najčešće priče o ljubavi, koje su smeštene u polje između strasti i melanholije, a oslikavanje golog tela najčešće služi da opiše stanje krhkosti i prirodnosti.

RAFFAELE MARINETTI

Radovi ovog italijanskog umetnika ilustruju kreativne erotske sadržaje oplemenjene veoma bliskim kontaktom između dvoje ljudi. Slike evociraju neku vrstu ljubavi koja na uho šapuće najprljavije fantazije. Iako nisu preterano eksplicitne, slike verno obuhvataju uzbudljive trenutke.

No Comments
Previous Post
19/08/2020
Next Post
19/08/2020

No Comments

    Leave a Reply